rebelz.se

Läger för BJJ-landslagsgruppen nu i helgen

Ricard Carneborn som är coach för BJJ-landslaget skickade mig nyss följande information gällande att det andra landslagsgruppslägret kommer att hållas nu i helgen hos Nacka Dojo. Det finns även möjlighet att anmäla intresse för att komma och sparras med landslagsgruppen.

Nu till helgen arrangerar Svenska BJJ förbundet och coach Carneborn det andra landslagsgruppslägret för året. Det nuvarande landslagsgruppen träffades i Maj senast och nu är det alltså dags igen. Lägret startar nu på fredag klockan 11.00 och de aktiva kommer att starta med att redovisa sina träningsdagböcker och diskutera resultaten tillsammans. Under helgen kommer de aktiva att träna och sparra tillsammans och temat för lägret är konditionsträning. Lägret hålls i Nacka Dojos lokaler och de har investerat i ett pulsmätningssystem som heter Activio och landslags gruppen kommer under helgen att träna vissa pass med pulsband och pulsen visas sedan på TV skärmar i lokalen. Träningen med pulsbanden är en fortsättning på de tidigare tester som genomförts på Bosön med pulsband för den kravprofil som är under utveckling för BJJ elit.  De aktiva kommer med detta redskap lära sig mer om sina pulsnivåer och kunna se återhämtningen mm.

Temat för den föreläsning som coach Carneborn håller i under lördagen kommer att vara aerob och anaerob träning kopplat till den nu färdigställda periodisering som är gjord i samarbete med Omni4. Periodiseringen är nu komplett med styrketräning, konditionsträning samt grenspecifik träning anpassat för tävlingarna under året. Lägret fungerar som en uppladdning inför SM och kommer även innehåll lite sociala aktiviteter och middag på lördagskvällen. Efter SM kommer en ny landslagsgrupp att bildas baserat på 2011 års medaljörer. Efter SM kommer det rankingsystem som BJJ förbundet tagit fram att gälla och då kommer alla tävlingar att ge poäng enligt följande modell:

För lilabälten:
4 poäng för guld
2 poäng för silver
1 poäng för brons

För brunbälten:
8 poäng för guld
4 poäng för silver
2 poäng för brons

För svartbälten:
12 poäng för guld
6 poäng för silver
3 poäng för brons

På SM fungerar systemet på följande sätt:
Guld på SM ger 24 poäng
Silver på SM ger 12 poäng
Brons på SM ger 6 poäng

Till detta läger finns det några platser kvar för ”inbjuden sparring”.
De som vill vara med och sparras är välkomna att omgående kontakta landslagscoach Ricard Carneborn på mail: ricard@kroppskontroll.com